srijeda, 27. svibnja 2015.

Čokoladni rolat sa jagodama

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 120 g putera
  • 120 g brašna
  • malo soli
  • 7 jaja
  • 150 g šećera + 80 g
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kesica želatina
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 250 g seckanih jagoda
Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Penasto umutiti puter s malo soli, dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati. Ppostepeno dodati žumanca. Belanca umutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u puter i čokoladu. Sipati u pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Pečen biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati. Pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i u nju dodati želatin napravljen po uputstvu sa kesice. Rolat namazati filom, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti jagodama i rendanom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar