- 350 g petit beurre keksa
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g mliječne čokolade
- 3 žumanca
- 2 dl slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 120 g maslaca
Priprema za rad:
1. Petit beurre keks razlomiti na krupnije komade.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati razlomljenu crnu i mliječnu čokoladu, žumanca, vanilin šećer, slatko vrhnje i šećer. Kuhati na pari, neprestano miješajući, sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. U istu od čokolade dodati razlomljene kekse i polako promiješati.
4. Dublju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje, te u nju izliti pripremljenu smjesu s keksom. Potom, poravnati i ostaviti na hladnom da se stegne.
5. Stegnuti kolač izvaditi i narezati na kocke ili prutiće željene veličine.
Izvor: zenski-magazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar