nedjelja, 14. veljače 2016.

ČOKOLADNI KOLAČ S KEKSOM

Sastojci:
  • 350 g petit beurre keksa
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g mliječne čokolade
  • 3 žumanca
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 120 g maslaca



Priprema za rad:
1. Petit beurre keks razlomiti na krupnije komade.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati razlomljenu crnu i mliječnu čokoladu, žumanca, vanilin šećer, slatko vrhnje i šećer. Kuhati na pari, neprestano miješajući, sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. U istu od čokolade dodati razlomljene kekse i polako promiješati.
4. Dublju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje, te u nju izliti pripremljenu smjesu s keksom. Potom, poravnati i ostaviti na hladnom da se stegne.
5. Stegnuti kolač izvaditi i narezati na kocke ili prutiće željene veličine.

Izvor: zenski-magazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar