Čokoladno-voćni mus
Za 6-8 osoba potrebno je: 2 oljuštene kruške iseckane na kockice, 2,5 dl hladnog gaziranog soka od jabuke, 150 g crne čokolade izlomljene na kockice, 4 dl slatke krem pavlake, 3 žumanca, 1 kašika soka od limuna, 60 g putera, 60 g šećera.
U šerpi pomešajte kruške, sok od jabuke i kašiku soka od limuna. Kuvajte na srednjoj temperaturi 5-7 minuta, sačekajte da se ohladi i potom podelite u 6-8 dubokih čaša. U činiji rastopite čokoladu i puter na umerenoj temperaturi. Umutite slatku pavlaku u čvrst krem.
U drugoj činiji umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane beličasta. Dodajte čokoladu i puter, promešajte, pa postepeno umešajte umućenu pavlaku. Pažljivo izmešajte kašikom i sipajte u čaše.
Banane, kruška i hrskavi keks
Za 4 osobe potrebno je: 6 keksa od čokolade. 2 banane, 1 kruška, 1 kašika soka od limuna, 100 g mlečne čokolade, 30 g putera, 30 g meda , 0,6 dl mleka. 
Zagrejte rernu na 350 stepeni. U činiji umutite izlomljeni čokoladni keks i puter, stavite u pleh obložen masnim papirom, poravnajte i pecite 5-7 minuta. Banane i kruške oljuštite i sitno iseckajte, pomešajte sa medom i sokom od limuna i potom podelite u 4 staklene porcije. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, sklonite sa ringle, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Čokoladno mleko sipajte u porcije preko voća, garnirajte pečenim hrskavim keksom i poslužite dok je toplo.
Rolat u kremu
Za 4 osobe potrebno je: 1 pakovanje rolata sa džemom od malina, 4 dl gotovog pudinga od vanile, 250 g borovnica, 250 g malina, 130 g sirupa od malina.
Isecite rolat na tanke kriške. Sipajte u svaku čašu po malo pudinga od vanile. Uz zidove čaše poređajte kriške rolata, sipajte još malo pudinga između rolata i dodajte trećinu borovnica i malina. Potom rasporedite preostali puding i prekrijte preostalim voćem. Čaše sa pudingom i voćem držite u frižideru. Pre posluženja prelijte sirupom od malina.
Lagani desert od limuna
Za 4 osobe potrebno je: 2 limuna, 4 cela jajeta + 2 belanca, 310 g šećera, 180 g putera iseckanog na kocke. 
Operite limun ispod mlaza vrele vode, obrišite i izrendajte koru od jednog limuna. Iscedite sok od limuna. U manjoj šerpi pomešajte 0,8 dl soka i rendanu koru i zagrejte do ključanja. U činiji umutite 4 cela jajeta sa 250 g šećara, pa umešajte vreo sok od limuna sa rendanom korom. Dobijenu smesu sipajte u šerpu i zagrejte do ključanja ne prekidajući mućenje. Potom sklonite sa ringle, dodajte puter, umutite u glatku smesu i podelite u četiri staklene porcije. Ostavite da se ohladi u frižideru 60 minuta. Mikserom umutite 2 belanca u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i mutite još 3 minuta. Podelite šam u porcije, kratko grilujte u rerni dok površina ne porumeni, ohladite i poslužite.
Panna cota sa ukusom kafe
Za 12 osoba potrebno je: 1 kesica neutralnog želatina u prahu, 5 dl krem pavlake za kuvanje, 1 kašika nes kafe u prahu, 1,8 dl likera od kafe, 2 dl slatke pavlake, 80 g šećera, 0,6 dl vode.
U činiji pomešajte želatin sa vodom i ostavite da naraste 2-3 minuta. U šerpi pomešajte krem pavlaku, nes kafu, 0,6 dl likera od kafe i šećer, pa zagrejte na srednjoj temperaturi. Pre nego što proključa sklonite sa ringle, umešajte želatin i dobro umutite. Potom ostavite da se malo ohladi, rasporedite u 12 čaša i stavite u frižider. U međuvremenu čvrsto umutite slatku pavlaku.Ohlađenu panakotu prelijte preostalim likerom od kafe, ukrasite slatkom pavlakom i poslužite.

Izvor: novosti.rs