Tijesto:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
Priprema:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I:
10 žlica vode
10 žlica šećera
20 dag oraha
4 rebra cokolade
13 dag margarina10 žlica vode
10 žlica šećera
20 dag oraha
4 rebra cokolade
Krema II:
1 margarin
8 žlica šećera u prahu
korica isokod 1 limuna
1 margarin
8 žlica šećera u prahu
korica isokod 1 limuna
Priprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema:
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak:
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.
Izvor: domacikolaci.net
Nema komentara:
Objavi komentar