subota, 12. ožujka 2016.

Punjeni jastučići od lisnatog tijesta

http://recipeci.com/wp-content/uploads/2010/11/PA240050-300x225.jpgSASTOJCI:

  • 2 lisnata tijesta
  • 250 grama mljevenog mesa
  • 2-3 žlice ulja
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 172 vezice peršina
  • 2 grančice majčine dušice
  • ¼ vezice vlasca
  • 2 jaja
  • 80 grama naribanog sira gruyerea
  • slatka mljevena paprika
  • sol, papar iz mlinčića
PRIPREMA:
Luk i češnjak nasjeckajte i staklasto popržite na ugrijanom ulju. Kad luk malo zažuti, dodajte mljeveno meso i kratko pirjajte dok meso malo ne omekša. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat mljevene paprike. Meso ohladite, pomiješajte ga s nasjeckanim peršinom, listićima majčine dušice, narezanim vlascem i jednim jajem. Lisnato tijesto narežite na veće kvadrate i napunite ih nadjevom od mljevenog mesa. Preostalo jaje umutite, pa njime premažite rubove lisnatog tijesta i pričvrstite krajeve tako da dobijete jastučiće, koje također premažite umućenim jajem. Stavite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite u pećnici ugrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Može se jesti toplo i hladno.

Izvor: zmusk.wordpress.com

Nema komentara:

Objavi komentar