SASTOJCI:
- 2 lisnata tijesta
- 250 grama mljevenog mesa
- 2-3 žlice ulja
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 172 vezice peršina
- 2 grančice majčine dušice
- ¼ vezice vlasca
- 2 jaja
- 80 grama naribanog sira gruyerea
- slatka mljevena paprika
- sol, papar iz mlinčića
PRIPREMA:
Luk i češnjak nasjeckajte i staklasto popržite na ugrijanom ulju. Kad luk malo zažuti, dodajte mljeveno meso i kratko pirjajte dok meso malo ne omekša. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat mljevene paprike. Meso ohladite, pomiješajte ga s nasjeckanim peršinom, listićima majčine dušice, narezanim vlascem i jednim jajem. Lisnato tijesto narežite na veće kvadrate i napunite ih nadjevom od mljevenog mesa. Preostalo jaje umutite, pa njime premažite rubove lisnatog tijesta i pričvrstite krajeve tako da dobijete jastučiće, koje također premažite umućenim jajem. Stavite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite u pećnici ugrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Može se jesti toplo i hladno.
Luk i češnjak nasjeckajte i staklasto popržite na ugrijanom ulju. Kad luk malo zažuti, dodajte mljeveno meso i kratko pirjajte dok meso malo ne omekša. Posolite, popaprite i dodajte prstohvat mljevene paprike. Meso ohladite, pomiješajte ga s nasjeckanim peršinom, listićima majčine dušice, narezanim vlascem i jednim jajem. Lisnato tijesto narežite na veće kvadrate i napunite ih nadjevom od mljevenog mesa. Preostalo jaje umutite, pa njime premažite rubove lisnatog tijesta i pričvrstite krajeve tako da dobijete jastučiće, koje također premažite umućenim jajem. Stavite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite u pećnici ugrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Može se jesti toplo i hladno.
Izvor: zmusk.wordpress.com
Nema komentara:
Objavi komentar