subota, 12. ožujka 2016.

Rolat sa kremom od kafe

Sastojci:


120 g brašna
170 g šećera u prahu
5 jaja, 125 g putera
3 kašičice instant- kafe
3 kašike brendija

Priprema:

Iz 4 jajeta odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca penasto umutite sa 120 g šećera. Smesi od žumanaca dodajte brašno, a zatim energično umešajte trećinu snega od belanaca. Potom nežnim pokretima umešajte preostali sneg od belanaca.
Dobijenu smesu sipajte u kalup dimenzija 20x30 cm, prethodno obložen papirom za  pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
Pečenu koru izvrnite na krpu posutu s malo šećera, uklonite papir za pečenje i uvijte je u rolat. Ostavite je da tako odstoji najmanje nekoliko minuta, pa je odmotajte.
Preostalo jaje umutite s preostalim šećerom u prahu i kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Dodajte kafu razmućenu u brendiju, pa sklonite s vatre i nastavite da mutite dok se smesa ne ohladi.

Omekšali puter stavite u sud i mutite ga mikserom da postane penast, pa u njega umešajte krem od kafe.

Namažite pečenu koru smesom od kafe, urolajte i prebacite u frižider na par sati. Pre

posluženja rolat po želji možete posuti šećerom u prahu.



Izvor:kuhinja-i-ideje.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar