Sastojci:
120 g brašna
170 g šećera u prahu
5 jaja, 125 g putera
3 kašičice instant- kafe
3 kašike brendija
Priprema:
Iz 4 jajeta odvojite žumanca
od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca penasto umutite sa 120
g šećera. Smesi od žumanaca dodajte brašno, a zatim energično umešajte trećinu
snega od belanaca. Potom nežnim pokretima umešajte preostali sneg od belanaca.
Dobijenu smesu sipajte u kalup dimenzija 20x30 cm,
prethodno obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
Pečenu koru izvrnite na krpu posutu s malo šećera, uklonite papir za pečenje i uvijte je
u rolat. Ostavite je da tako odstoji najmanje nekoliko minuta, pa je odmotajte.
Preostalo jaje umutite s preostalim šećerom u prahu i
kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Dodajte kafu razmućenu u brendiju, pa sklonite s vatre i
nastavite da mutite dok se smesa ne ohladi.
Omekšali puter stavite u sud i mutite ga mikserom da
postane penast, pa u njega umešajte krem od kafe.
Namažite pečenu koru smesom od kafe, urolajte i prebacite u
frižider na par sati. Pre
posluženja rolat po želji možete posuti šećerom u prahu.
Izvor:kuhinja-i-ideje.blogspot.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar