nedjelja, 13. ožujka 2016.

PILETINA S NJOKIMA U UMAKU OD GORGONZOLE

Sastojci:

500 g pilećih fileta
100 g gorgonzole

200 ml vrhnja za kuhanje

100 g ribanog sira (podravac, gouda...)

1 manji luk

1 češanj češnjaka

maslinovo ulje

sol, papar
svježi peršin


1 paket njoka

Priprema:
Filete piletine izrezati na veće komade i popržiti na malo ulja sa svih strana. Nakon toga odložiti ih na toplo mjesto, a na istoj masnoći popržiti sitno sjeckan luk i češnjak. Kad luk omekani, zaliti ga vrhnjem, a kad se zagrije dodati natrganu gorgonzolu i ribani sir.
Posoliti i popapriti te još kratko prokuhati. U međuvremenu u dosta vode skuhajte njoke. Servirajte njoke u tanjure, dodajte komade pržene piletine i prelijte umakom. Pospite sitno sjeckanim svježim peršinom. Možete poslužiti uz zelenu salatu.


Izvor: uredisvojdom.com

Nema komentara:

Objavi komentar