Sastojci:
500 g pilećih fileta
100 g gorgonzole
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g ribanog sira (podravac, gouda...)
1 manji luk
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar
svježi peršin
1 paket njoka
Priprema:
Filete piletine izrezati na veće komade i popržiti na malo ulja sa svih strana. Nakon toga odložiti ih na toplo mjesto, a na istoj masnoći popržiti sitno sjeckan luk i češnjak. Kad luk omekani, zaliti ga vrhnjem, a kad se zagrije dodati natrganu gorgonzolu i ribani sir.
Posoliti i popapriti te još kratko prokuhati. U međuvremenu u dosta vode skuhajte njoke. Servirajte njoke u tanjure, dodajte komade pržene piletine i prelijte umakom. Pospite sitno sjeckanim svježim peršinom. Možete poslužiti uz zelenu salatu.
Izvor: uredisvojdom.com
Nema komentara:
Objavi komentar