nedjelja, 13. ožujka 2016.

Prirodni đus

Sastojci:
1 kg pomorandže
1 kg šećera
6 g limunske kiseline
9 litara vode
Priprema: 
1. Pomorandže dobro operite te ih poređajte u lonac, napunite ga vodom toliko da prekrije voće i ostavite da odstoje preko noći.
2. Sledeći dan vodu bacite, a pomorandže zajedno s korom narežite na kockice.
3. Zakuvajte 1 litar vode te u nju ubacite limunsku kiselinu i komadiće pomorandži pa sve zajedno kuvajte 20 do 30 minuta.
4. Sklonite lonac s ringle te štapnim mikserom izmiksajte sastojke u loncu.
5. Ostavite da se tečnost malo ohladi pa u nju dodajte preostalih 8 litara vode.
6. Dobijeni juice prelijte u čiste staklene boce i uživajte u ukusnom napitku.

Savet:
Ako ne volite jako sladak sok, smanjite količinu šećera pa umesto 1 kilograma upotrebite 700 g šećera.
Ako ne volite pulpu pomorandže u soku, pre konzumacije ga procedite.

Izvor: posaljirecept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar