Sastojci
BISKVIT 1.
4 jaja, 20 dag šećera, 100 g
rastopljenog maslaca, 1 dl mlijeka
BISKVIT 2.
2 jaja, 20 dag šećera, 20 dag
brašna, 1/2 praška za pecivo, 150 g rastopljenog maslaca, 1 dl mlijeka, 2 žlice
kakaa
PRELJEV
10 dag šećera, 2 dl ruma, 1 dl
vode, sok 1 naranče
PREMAZIVANJE
15 dag marmelade, slatko
vrhnje za šlag
Priprema:
Od navedenih sastojaka
zamiješajte žuti biskvit. Ulijte ga na namašten i pobrašnjen lim i pecite 15 do
20 minuta na 180 stupnjeva. Potom zamiješajte drugi, tamni biskvit, ulijte ga
na namašten i pobrašnjen lim i pecite također oko 15 do 20 minuta na 180
stupnjeva.
Ohlađeni žuti biskvit
podijelite na dva dijela pa ih premažite omekšalom marmeladom.
Tamni biskvit zalijte sirupom
od prokuhanog šećera, ruma, vode i soka.
Natopljene tamni biskvit
stavite između dva sloja žutog biskvita i sve dobro stisnite da se spoji pa
režite na kocke. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar