subota, 12. ožujka 2016.

Rum kocke

Sastojci


BISKVIT 1.
4 jaja, 20 dag šećera, 100 g rastopljenog maslaca, 1 dl mlijeka

BISKVIT 2.
2 jaja, 20 dag šećera, 20 dag brašna, 1/2 praška za pecivo, 150 g rastopljenog maslaca, 1 dl mlijeka, 2 žlice kakaa

PRELJEV
10 dag šećera, 2 dl ruma, 1 dl vode, sok 1 naranče

PREMAZIVANJE
15 dag marmelade, slatko vrhnje za šlag

Priprema:
Od navedenih sastojaka zamiješajte žuti biskvit. Ulijte ga na namašten i pobrašnjen lim i pecite 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva. Potom zamiješajte drugi, tamni biskvit, ulijte ga na namašten i pobrašnjen lim i pecite također oko 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.

Ohlađeni žuti biskvit podijelite na dva dijela pa ih premažite omekšalom marmeladom.
Tamni biskvit zalijte sirupom od prokuhanog šećera, ruma, vode i soka.


Natopljene tamni biskvit stavite između dva sloja žutog biskvita i sve dobro stisnite da se spoji pa režite na kocke. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.



Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar