SASTOJCI:
- 450 g vašeg omiljenog testa za peciva
- 1 jaje
- susam
- mak
- krupna morska so
- 300 g krem sira
- 100 g šunke
- 100 g kulena
- malo seckanog peršuna
- 1 paradajz
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh na koji ste stavili pek-papir. Urolajte dva pek-papira koja ste spojili tako da napravite fišek, a potom ga upakujte u alu-foliju (pogledajte video). Testo razvaljajte, pa ga urolajte oko fišeka. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sve sastojke, a trebalo bi da dobijete oko osam korneta.
Umućenim jajetom premažite testo, pa ga po želji pospite makom, susamom i solju. Pecite u rerni na 200 stepeni 16-18 minuta. Izvadite, pa kad se malo prohladi, napunite filom koji ste pripremili od krem sira, seckane šunke, paradajza, peršuna, kulena i ostalih sastojaka po svom ukusu.
Izvor: zenablic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar