subota, 12. ožujka 2016.

Prolećne brokoli lazanje

Sastojci:


1 kg brokolija
200 g testa za lazanje
150 g rendanog sira gauda
40 g butera
800 g paradajza u konzervi
30 g crnog pšeničnog brašna
150 ml mleka
2,5 dl kisele pavlake
1/4 kašičice muskatnog oraha
kašika seckanog svežeg peršuna
kašika seckanog svežeg bosiljka
kašika seckanog svežeg majorana
20 g meda
1/2 kašičice ljute paprike

maslinovo ulje
so i biber.

Priprema:
Operite i očistite brokoli, skuvajte u slanoj vodi 15 minuta.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte paradajz, ljutu papriku, med, so i na umerenoj temperaturi krčkajte oko 30 minuta, povremeno promešajte. U drugom tiganju zagrejte buter i na njemu propržite brašno, sve vreme mešajući, kad porumeni sipajte mleko i kiselu pavlaku. Nastavite da mešate dok ne dobijete kremasti sos, posolite ga, pobiberite i začinite muskatnim orahom i svežim začinskim biljem.


Na dno vatrostalne činije stavite sloj testa za lazanje, po njemu ravnomerno rasporedite sos od paradajza, stavite novi sloj testa, pa stavite oceđeni kuvani brokoli i pospite 1/3 količine rendanog sira, pa ponovo stavite testo i prelijte ga belim sosom sa začinima, pa pospite preostalim sirom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, servirajte dok je toplo.



Izvor: najboljamamanasvetu.com

Nema komentara:

Objavi komentar