subota, 12. ožujka 2016.

Piletina u lisnatom tijestu

Sastojci:

  • lisnato tijesto
  • 300 gr sitno narezane piletine
  • 2 žlice isjeckanog peršina
  • 1 jaje + (1 jaje za premazivanje)
  • sol
  • papar
  • 2 žlice brašna
  • 125 gr sira po izboru (mozzarela ili neki drugi)

Priprema:

Piletinu oprati, prosušiti i sitno narezati ili samljeti na krupno. Začiniti sa peršinom, soli i paprom. Dodati jaje i sve zajedno pomiješati da se smjesa sjedini. Lisnato tijesto razviti i razrezati na kocke. Na sredinu staviti komadić sira i žlicu nadjeva te zavinuti u svežanj pri vrhu. Također se nogu raditi kao rolice. Premazati sa razmućenim jajem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC oko 20 minuta, dok ne poprime lijepu zlatno žutu boju.


Izvor: recepti-svijeta.com

Nema komentara:

Objavi komentar