subota, 12. ožujka 2016.

PUNJENE PAPRIKE

POTREBNO JE

  • 4 babure, 

za fil: 
  • 250 g mlevene junetine, 
  • 100 g pirinča, 
  • 60 g fete, 
  • glavica crnog luka, 
  • sok od limuna, 
  • prstohvat mirođije, 
  • so, biber, 
  • 100 ml maslinovog ulja

PRIPREMA
U mlevenu junetinu umešajte opran i oceđen pirinač, narendanu fetu, narendani crni luk, malo limunovog soka i malo sveže mirođije. Dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte maslinovim uljem i još jednom promešajte. Babure operite, odsecite im vrhove s peteljkama, izdubite i napunite pripremljenim filom. Poređajte ih uspravno u dublji sud, poklopite odsečenim gornjim delom, nalijte dopola vodom i uljem i kuvajte na laganoj vatri 30-40 minuta.


Izvor: zenablic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar