POTREBNO JE
- 4 babure,
za fil:
- 250 g mlevene junetine,
- 100 g pirinča,
- 60 g fete,
- glavica crnog luka,
- sok od limuna,
- prstohvat mirođije,
- so, biber,
- 100 ml maslinovog ulja
PRIPREMA
U mlevenu junetinu umešajte opran i oceđen pirinač, narendanu fetu, narendani crni luk, malo limunovog soka i malo sveže mirođije. Dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte maslinovim uljem i još jednom promešajte. Babure operite, odsecite im vrhove s peteljkama, izdubite i napunite pripremljenim filom. Poređajte ih uspravno u dublji sud, poklopite odsečenim gornjim delom, nalijte dopola vodom i uljem i kuvajte na laganoj vatri 30-40 minuta.
U mlevenu junetinu umešajte opran i oceđen pirinač, narendanu fetu, narendani crni luk, malo limunovog soka i malo sveže mirođije. Dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte maslinovim uljem i još jednom promešajte. Babure operite, odsecite im vrhove s peteljkama, izdubite i napunite pripremljenim filom. Poređajte ih uspravno u dublji sud, poklopite odsečenim gornjim delom, nalijte dopola vodom i uljem i kuvajte na laganoj vatri 30-40 minuta.
Izvor: zenablic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar