subota, 12. ožujka 2016.

Punjeni šaran

http://cdn.coolinarika.net/image/871e9545c2ca64072fc547a63d5bf898_header.jpg?v=0SASTOJCI:
  1. 4 šarana srednje veličine
  2. 3 neprskana limuna
  3. 1 žlica meda
  4. 4 češnja češnjaka
  5. 100 grama maslaca
  6. 1 žlica maslaca za vatrostalnu posudu
  7. nekoliko kapi umaka tobasco
  8. sol, papar iz mlinčića
SASTOJCI (marinada):
  • ½ vezice kopra
  • 3 grančice origana
  • 1 žlica sjemneki komorača
  • 3 žlice limunovo soka
  • 1 dl maslinovog ulja
PRIPREMA:
Naribajte koricu 2 limuna, a sok iscijedite. Tri žlice limunovog soka stavite sa strane,  a preostali sok pomiješajte s medom i zakuhajte te reducirajte na otprilike dvije žlice tekućine. Treći limun narežite na tanke kolute. Maslac pjenasto umutite, dodajte naribanu limunovu koricu i ukuhani limunov sok s medom. Posolite, poparite i dodajte nekoliko kapi tabasca. Stavite u aluminijsku foliju, zarolajte pa stavite u zamrzivač. Kopar sitno, a origano i sjemenke komorača grubo nasjeckajte. Začine pomiješajte s ostavljene 3 žlice limunovog soka i maslinovim uljem, pa lagano začinite solju i paprom. Šarane filetirajte i premažite pripremljenom marinadom. Na jednu polovicu fileta posložite na listiće narezan češnjak i kolute limuna, pa preklopite drugom polovicom fileta i lagano pričvrstite špagom. Pripremljenu ribu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i zapecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Nakon 15 do 20 minuta, kad je riba pečena, izvadite je iz pećnice te poslužite s kriškom hladnog maslaca s limunom i slanim krumpirom.

Izvor: zmusk.wordpress.com

Nema komentara:

Objavi komentar