Sastojci
- 2 velika Krompira
- 1 veliki Crni luk
- 2-3 Jaja
- maslinovo ulje
- so
- 1 kasicica praska za pecivo (opcijski)
Priprema
U tiganju zagrejati dosta ulja. Proprziti crni luk seckan na
kolutove, na tihoj vatri. Kad budu prodinstani
(polugotovi), dodati krompir iseckan na tanke kolutove. Sve to zajedno nastaviti sa
przenjem tako da se krompir lepo uprzi sa obe strane.
Malo dodatno objasnjenje
(koje sam stekla iskustvom) : krompir treba prziti u dosta ulja, tj vise
dinstati ga, kada bude gotovo, izruciti to u metalnu cedilicu i odbaciti sav
visak ulja. U posebnoj posudi ulupati jaja pa u njih dodati krompir i luk, sve
lepo sjediniti pa onda izruciti u teflonski tiganj (s nekoliko kapi ulja), poravnati
i peci na umerenoj temperaturi. Posle nekoliko minuta
prevrnuti celu tortilju da bi se upekla i sa druge strane.
Posluživanje
Moj savet je uzeti veci tiganj
da bi se lakse okretali krompiri i na kraju i cela tortilja.U jaja se moze
dodati i aleva paprika.Ova sa slike ima u sebi i zelenu papriku koja se dinsta
zajedno sa lukom. Bilo kako bilo, (meni je) najlepsa dok je vruca…
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar