nedjelja, 13. ožujka 2016.

Supa na toskanski način

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
1 konzerva belog pasulja
1 konzerva paradajz pelata
1/3 šolje makarona (grkljančića)
1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
1 šargarepa, nacekana na kolutove
1 tikvica, narezana na krupne komade
1 čen belog luka, sitno naseckan
1 kašika sušene majčine dušice
1 šolja svežeg spanaća1 l povrćnog bujona
svež, narendan parmezan

Priprema:
1. U veliku šerpu sipajte maslinovo ulje, stavite na šporet da se greje pa dodajte crveni luk, beli luk i majčinu dušicu.
2. Pustite da se dinsta 3-4 minuta dok luk ne postane providan. Dodajte sve ostale sastojke osim makarona i ostavite da supa provri. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da lagano krčka 10 minuta.
3. Nakon toga dodajte makarone, ponovno pustite da proključa, smanjite i pustite da sve lagano krčka još 10 minuta. Pri posluživanju, toplu supu pospite naribanim parmezanom.

Izvor: posaljirecept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar