Sastojci:
Za
biskvit:
Krem:
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile ( ili 100 gr gustina ko nije za puding )
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 2 vanilin šećera
- 4 kašike šećera
- 70 gr margarina
- 250 ml slatke pavlake
- 80 gr šećera u prahu
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 banane
- mlevenih oraha i čokoladnih mrvica po želji
Priprema:
Uključite renu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca pa dodati šećer i nastaviti mutiti. Dodati
zatim žumanca i opet umutiti.
Zatim dodati orahe, brašno i prašak za pecivo, sve
sjediniti varjačom ili lopaticom i istresti u veliki pleh od rerne koji smo
obložili papirom za pečenje. Staviti da se peče pa smanjiti na 180 stepeni.
Peći izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne. Treba blago da porumeni.
Kod rolata je veoma bitno da kada pečete patišpanj ne
presušite ga previše. Pečen biskvit uviti sve zajedno sa papirom i ostaviti da
se hladi.
Biskvit je mekan i nije potrebna mokra krpa da bi se uvio.
Ako neće da vam se tako uvije onda zavijte u krpu, to je znak da je nešto
suvlji.
Dok se hladi kora umutiti puding ili gustin sa šećerom,
vanilin šećerom, ekstraktom od vanile i malo hladnog mleka, a ostatak staviti
da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti
sa vatre, dodati margarin i mešati dok se potpuno ne sjedine. Prvo će izgledati
kao masno ali još mutite lepo će se spojiti. Ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu i kiselu
pavlaku i opet umutiti. Dodati ohladjenom pudingu pola slatke pavlake pa
umutiti, pa ostatak. Na kraju dodati orahe i mrvice čokolade i promešati.
Odviti koru, naneti fil, staviti po dužini banane koji smo
odsekli vrhove i uviti.
Staviti na poslužavnik i dekorisati po želji. Ohladiti
nekoliko sati u frižideru pa poslužiti.
Izvor: svi-recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar