subota, 13. veljače 2016.

Jednostavni kroketi

Sastojci:

  • 1 kg brašnastog krumpira
  • 50 g maslaca
  • 150 g griza
  • 100 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica soli
  • mrvice za valjanje

    Priprema:


    Skuhati krumpir kao za pire. Propasirati ga, dodati maslac i ohladiti. U hladno dodati sve sastojke i zamijesiti. Valjati na mrvicama duguljasto i rezati kao za njoke – otprilike 5- 6 cm dužine i promjera do 2 cm (malo će se još napuhati pri pečenju). 
Tijesto je podatno i lako se valja. Kad odrežete još malo oblikujte svaki kroket. Peći u dubokom ulju. Poslužiti sa nekim finim umakom. Od ove količine dobije se oko 80 -90 kroketa.

Kroketi se mogu napraviti ranije i zalediti.



Izvor: mala-kuhinja-veliki-uzitak.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar