Sastojci
Priprema:
Svinjske odreske istucite s batom za meso, posolite s obje strane i popaprite s one strane na koju ćete stavljati punjenje.
Na svaki odrezak stavite šnite dimljenog sira, tanke šnite kuhane šunkom i par šnita kulena. Količine sastojaka za punjenje rolica odredite sami i prilagodite ukusu.
Čvrsto primite odrezak na strani gdje ste stavili kulen i krenite ga motati. Bitno je da rolicu čvrsto zamotate.
Zamotanu rolicu učvrstite na kraju s čačkalicom ili metalnim ražnjićem. Rubove rolice utisnite u samu rolicu, kao kod motanja sarme, te i njih učvrstite kako bi spriječili curenje sira.
Na tavi zagrijte malo ulja, i kada ulje bude dovoljno vruće stavite svinjske rolice na tavu. Kratko prepržite rolice sa svih strana da dobiju laganu boju i koricu. Kada je svinjetina gotova odložite ju sa strane.
Izvor: volim-meso.hr
Nema komentara:
Objavi komentar