nedjelja, 14. veljače 2016.

Punjene svinjske rolice u umaku od gljiva

Sastojci

  • 400 g odrezaka od svinjskog buta (2 komada)
  • 50 g Baranjskog kulena
  • 80 g kuhane šunke
  • 70 g dimljenog sira
  • 250 g šampinjona
  • 400 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice brašna
  • ulje
  • začini po želji
Priprema:
Svinjske odreske istucite s batom za meso, posolite s obje strane i popaprite s one strane na koju ćete stavljati punjenje.
Na svaki odrezak stavite šnite dimljenog sira, tanke šnite kuhane šunkom i par šnita kulena. Količine sastojaka za punjenje rolica odredite sami i prilagodite ukusu.
Čvrsto primite odrezak na strani gdje ste stavili kulen i krenite ga motati. Bitno je da rolicu čvrsto zamotate.
Zamotanu rolicu učvrstite na kraju s čačkalicom ili metalnim ražnjićem. Rubove rolice utisnite u samu rolicu, kao kod motanja sarme, te i njih učvrstite kako bi spriječili curenje sira.
Na tavi zagrijte malo ulja, i kada ulje bude dovoljno vruće stavite svinjske rolice na tavu. Kratko prepržite rolice sa svih strana da dobiju laganu boju i koricu. Kada je svinjetina gotova odložite ju sa strane.


Izvor: volim-meso.hr

Nema komentara:

Objavi komentar