Sastojci:
- 400 g očišćenih repova kozica
- 4 očišćena klipa kukuruza
- 400 g mini rajčica, prepolovljenih
- 1 mesnata crvena paprika, narezana na kockice
- pola ljubičastog luka, narezanog na kockice
- 1 svježa ljuta papričica
- pola šalice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Dresing:
- svježi sok 2 limuna
- četvrtina šalice extra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 četvrtine žličice mljevenog kima (kumina)
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Pomiješajte dobro sve sastojke dresinga. Pustite da odstoji. Očistite ljutu papričicu od sjemenki i žilica pa sitno nasjeckajte. Ispecite kukuruz na roštilju, gril tavi ili u pečnici namještenoj na gril (oko 20 min). Kad se ohladi, skinite zrna s klipa. Pomiješajte kozice s maslinovim uljem, solju i paprom i pržite na teflonskoj ili gril tavi 2-3 min. Pomiješajte s dresingom zrna kukuruza, kozice, luk, papriku, cherry rajčice i papričicu. Prema potrebi dodatno začinite. Na kraju umiješajte peršin. Pustite da odstoji par minuta pa poslužite na sobnoj temperaturi.
Izvor: gradpula.com
Nema komentara:
Objavi komentar