subota, 13. veljače 2016.

Salata od kozica i pečenog kukuruza

Sastojci:

  • 400 g očišćenih repova kozica
  • 4 očišćena klipa kukuruza
  • 400 g mini rajčica, prepolovljenih
  • 1 mesnata crvena paprika, narezana na kockice
  • pola ljubičastog luka, narezanog na kockice
  • 1 svježa ljuta papričica 
  • pola šalice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Dresing:
  • svježi sok 2 limuna
  • četvrtina šalice extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 četvrtine žličice mljevenog kima (kumina)
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema:
Pomiješajte dobro sve sastojke dresinga. Pustite da odstoji. Očistite ljutu papričicu od sjemenki i žilica pa sitno nasjeckajte. Ispecite kukuruz na roštilju, gril tavi ili u pečnici namještenoj na gril (oko 20 min). Kad se ohladi, skinite zrna s klipa. Pomiješajte kozice s maslinovim uljem, solju i paprom i pržite na teflonskoj ili gril tavi 2-3 min. Pomiješajte s dresingom zrna kukuruza, kozice, luk, papriku, cherry rajčice i papričicu. Prema potrebi dodatno začinite. Na kraju umiješajte peršin. Pustite da odstoji par minuta pa poslužite na sobnoj temperaturi.


Izvor: gradpula.com

Nema komentara:

Objavi komentar