srijeda, 10. veljače 2016.

Wimbledonski kolač

Tvrdi biskvit
✦ 30 dag tamne čokolade za kuhanje
✦ 5 dag maslaca
✦ 50 ml vrhnja za šlag
✦ 4 dag listića od badema
✦ 5 dag beze kore
Krema 
✦ 1,5 kg jagoda
✦ 4 listića želatine
✦ 1 limun
✦ 40 dag svježeg sira
✦ 40 dag jogurta
✦ 15 dag šećera u prahu
✦ 400 ml slatkog vrhnja



Za tvrdi biskvit narežite čokoladu i rastopite na pari, dodajte maslac i vrhnje. Bademe prepržite i ostavite da se hlade. Beze koru smrvite i dodajte zajedno s bademima čokoladi. Smjesu stavite u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje, zagladite te ostavite barem sat vremena da se hladi. Za kremu očistite i prepolovite jagode, a zatim ih poredajte po tvrdom biskvitu. Stavite želatinu u vodu da omekša. Naribajte 2 žlice korice od limuna i iscijedite 3 žlice limunova soka. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, koricom od limuna i šećerom u prahu. Zagrijte sok od limuna, te mu dodajte želatinu. Vrhnje istucite te zajedno sa želatinom dodajte smjesi od svježeg sira. Dobivenu kremu rasporedite po jagodama i nožem oblikujte. Tortu prije posluživanja ostavite barem 4 sata u hladnjaku.



Izvor: gospodarski.hr

Nema komentara:

Objavi komentar