srijeda, 10. veljače 2016.

Odresci od tune u umaku od rajčice i bosiljka

Sastojci:

  • 4 odreska tune (svaki cca 20 dg)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje – za poprskati – i još 2-3 žlice
  • sol
  • papar
  • 6 nasjeckanih rajčica
  • 1 mali nasjeckani crveni luk
  • šaka sjeckanog peršina
  • ½ šalice svježe nasjeckanog bosiljka

Priprema:

Zagrijte grill tavu ili zatvoreni / otvoreni roštilj na jakoj vatri. Poprskajte odreske tune ekstra djevičanskim maslinovim uljem te začinite sa soli i paprom.
U posudi pomiješajte rajčice, luk, peršin i bosiljak. Prelijte s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, dovoljno da rajčice budu ravnomjerno prekrivene (dvije-tri žlice). Začinite rajčice sa soli i paprom i ostavite najmanje deset minuta da se mariniraju u umaku.
Potom stavite pržiti odreske, 3 minute na svakoj za srednje i 4 minute za dobro pečeno. Promiješajte umak i stavite željenu količinu na odreske.




Izvor: recepti-svijeta.com

Nema komentara:

Objavi komentar