petak, 12. veljače 2016.

Torta Kafeni San

Sastojci

KORA:
·         4 jaja
·         200g šećera
·         Rendana kora 1 limuna
·         250g skuvanog , ohlađenog i propasiranog krompira
·         4 kašike kakaoa
·         10g cimeta
·         10g praška za pecivo
·         4 kašike pšeničnog griza
·         200ml zaslađene kafe (200ml vode+5 kašičice kafe+4 kašičice šećera)
·         50ml ruma

FIL:
·         600ml mleka
·         2 pudinga od vanile
·         250g maslaca ili margarina
·         50g čokolade za kuvanje
·         10 kašika šećera u prahu

POTREBNO JE JOŠ:
·         40g gotovih puslica
·         200g šlag krema u prahu
·         300ml mleka
·         50g šećera u prahu

Način pripreme
Zagrejati rernu na 200C.

Okrugli pleh obima 26cm kome se skida stranica obložiti papirom za pečenje.

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca dobro umutiti sa šećerom, a zatim dodati rendanu koru limuna, pire od krompira, cimet, kakao, prašak za pecivo i griz. Sjediniti, a zatim lagano umešati umućen sneg od belanaca.

Umućenu masu sipati u pleh za pečenje i peći u rerni 35 minuta. Najbolje je čačkalicom proveriti da li je kora pečena.

Pred kraj pečenja skuvati kafu pa u nju dodati rum.

Pečenu koru izvaditi iz rerne, ostaviti dva-tri minuta da odstoji, skinuti stranicu pleha i pažljivo je podeliti na dva dela. Prvu koru prebaciti na tacnu za serviranje.

Procediti kafu, pa obe kore preliti vrućom kafom.

Od date količine mleka odvojti malo i razmutiti puding. Ostatak mleka staviti na ringlu, zagrejati do ključanja, a zatim uz stalno mešanje dodati razmućeni puding i skuvati kašicu. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Maslac ili margarin penasto umutiti uz dodatak šećera u prahu, a zatim u masu dodati rastopljenu čokoladu, ohlađeni puding i sve lepo mikserom sjediniti.
Na prvu koru natopljenu kafom izmrviti polovinu puslica, pa nafilovati polovinom pripremljenog fila.

Pažljivo preko staviti drugu koru, izmrviti preko puslice i premazati ostatkom fila. Ostaviti da se malo stegne u frižideru, a za to vreme umutiti šlag na uobičajen način.


Tortu ukrasiti umućenim šlagom po želji i ostavite da odstoji u frižideru (najbolje preko noći) pre sečenja.




Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar