Sastojci:
- 6oo grama brašna
- so
- vrela voda
- maslac, maslo, ulje, šta ko koristi, ja obično stavim 3-4 kašike biljnog masla
- mlijeka oko 3oo ml
- kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje
Način pripreme:
U zdjelu stavite brašno i posolite ga. Voda neka vam prokuha i vrelu vodu po malo dodajite u brašno i miješajte drvenom kašikom. Tijesto vam mora biti onako ljepljivo. Sad u tepsiju stavite masnoću i malo je zagrijete pa uzimate po malo tijesta i premijesite ga na toj masnoći i kad sve završite onda cijelo tijesto rastanjite po tepsiji i malo ga odozgo išarate kašikom.
Pecite na 200 stepeni oko 3o minuta, dok ne porumeni, nakon toga zalijete mlijekom još na kratko vratite u rernu i kad izvadite iz rerne premažete kajmakom, kiselim vrhnjem ili vrhnjem za kuhanje.
Izvor: namirnice.ba
Nema komentara:
Objavi komentar