Sastojci:
Ø 8
jaja
Ø 11
kašika brašna
Ø 1
prašak za pecivo
Ø 1
vanilin šećer
Ø 1dcl
mleka
Ø 0,5
dl ulja
Ø rendana
kora 1 pomorandže
Ø Za
fil:
Ø 2
pudinga od jagode
Ø 1dcl
mleka za mućenje pudinga
Ø pola
litre mleka za kuvanje pudinga
Ø pola
margarina
Ø šlag
Ø 1
kašičica ekstrakta jagode
Priprema:
Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumance
i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, kada dobro umutite smesu dodajte
brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i narendanu koru narandže.
Kada se smesa sjedinila dodajte joj već umućena belanca.
Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu
napravljenom u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik
biskvita se lako može iseći u obliku srca.
Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da
dobijete dva jednaka dela koja ćete filovati.
Fil se pravi ovako: Umutite dva pudinga od jagode i
skuvajte ga u pola litre mleka. Kada se fil ohladi dodajte mu pola margarina.
Zatim nafilujte tortu.
Umutite šlag i u njega dodajte ekstrakt jagode kako biste
dobili crvenu boju.
Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama.
Želimo vam srećnan Dan zaljubljenih!
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar