srijeda, 10. veljače 2016.

Srce za njega i nju!

Ljubavna torta je idealna poslastica za Dan zaljubljenih, njegov rođendan i još neke posebne dane. Veoma jednostavno se pravi, a o ukusu sudite sami

Sastojci:

Ø  8 jaja
Ø  11 kašika brašna
Ø  1 prašak za pecivo

Ø  1 vanilin šećer
Ø  1dcl mleka
Ø  0,5 dl ulja
Ø  rendana kora 1 pomorandže
Ø  Za fil:
Ø  2 pudinga od jagode
Ø  1dcl mleka za mućenje pudinga
Ø  pola litre mleka za kuvanje pudinga
Ø  pola margarina
Ø  šlag
Ø  1 kašičica ekstrakta jagode

Priprema:

Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumance i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, kada dobro umutite smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i narendanu koru narandže.

Kada se smesa sjedinila dodajte joj već umućena belanca.

Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu napravljenom u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik biskvita se lako može iseći u obliku srca.

Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da dobijete dva jednaka dela koja ćete filovati.

Fil se pravi ovako: Umutite dva pudinga od jagode i skuvajte ga u pola litre mleka. Kada se fil ohladi dodajte mu pola margarina. Zatim nafilujte tortu.

Umutite šlag i u njega dodajte ekstrakt jagode kako biste dobili crvenu boju.


Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama. Želimo vam srećnan Dan zaljubljenih!



Izvor: stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar