Potrebni sastojci:
- 240 g bijele čokolade, isjeckane na manje komadiće
- pet kašika putera
- tri kašike slatke pavlake
- malo soli
- jedna kašičica ekstrakta narandže
- narandžasta prehrambena boja (po želji)
- 1/3 šolje šećera u prahu
Priprema:
1. U maloj posudici na šporetu zagrijte puter i pavlaku. Zatim im dodajte so i ekstrakt narandže, te boju, ako ćete je koristiti – promiješajte i ostavite sa strane.
2. Na pari otopite bijelu čokoladu. Povremeno je miješajte, dok ne postane sasvim glatka. Pazite da je ne pregrijete, jer je ista veoma osjetljiva.
3. Potom, u otopljenu čokoladu nježno umiješajte mlaku smjesu putera i pavlake. Po mogućnosti da budu jednake temperature.
4. Zatim, ostavite da se sve prohladi na sobnoj temperaturi, te stavite u frižider na dva do tri sata. Kasnije od smjese oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u šećer u prahu.
Izvor: zenski-magazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar