nedjelja, 14. veljače 2016.

KUGLICE OD BIJELE ČOKOLADE I NARANDŽE

Potrebni sastojci:
  • 240 g bijele čokolade, isjeckane na manje komadiće
  • pet kašika putera
  • tri kašike slatke pavlake
  • malo soli
  • jedna kašičica ekstrakta narandže
  • narandžasta prehrambena boja (po želji)
  • 1/3 šolje šećera u prahu

Priprema:
1. U maloj posudici na šporetu zagrijte puter i pavlaku. Zatim im dodajte so i ekstrakt narandže, te boju, ako ćete je koristiti – promiješajte i ostavite sa strane.
2. Na pari otopite bijelu čokoladu. Povremeno je miješajte, dok ne postane sasvim glatka. Pazite da je ne pregrijete, jer je ista veoma osjetljiva.
3. Potom, u otopljenu čokoladu nježno umiješajte mlaku smjesu putera i pavlake. Po mogućnosti da budu jednake temperature.
4. Zatim, ostavite da se sve prohladi na sobnoj temperaturi, te stavite u frižider na dva do tri sata. Kasnije od smjese oblikujte kuglice i svaku uvaljajte u šećer u prahu.

Izvor: zenski-magazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar