nedjelja, 14. veljače 2016.

PROLEĆNE ROLNICE

POTREBNO JE
  • 3 narendane šargarepe, 
  • 1 crvena paprika isečena na rezanca, 
  • 3 seckana mlada luka, 
  • 150 g kupusa isečenog na rezance, 
  • 175 g testenine od pirinča ili 80 g špageta, 
  • 250 g gotovih tankih kora za pitu, 
  • 1 jaje, 
  • 4 kašike soja-sosa, 
  • so, biber, 
  • 2 kašike susamovog ulja, 
  • 0,5 l ulja

PRIPREMA
Na dve kašike običnog i dve kašike susamovog ulja kratko propržite povrće, pa dodajte kuvanu testeninu od pirinča ili špagete. Začinite i dobro izmešajte. Kore isecite na trake dužine 25–30 cm i širine 8–9 cm. Svaku traku premažite umućenim jajima, na sredinu stavite po kašiku fila, pa umotajte rolnicu kao pismo. Zagrejte ulje i pržite rolnice dok lepo ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar