srijeda, 10. veljače 2016.

Francuski krem brule

Poznati krem sprema se od vanile i jaja a prekriven je karamelizovanim šećerom. To je tradicionalna francuska poslastica

Za 7 osoba
Potrebno je: 5 dl krem pavlake, 140 g kristal šećera, pola šipke vanile, 6 žumanaca.
1. Uključite rernu na 150
stepeni. Zasecite vanilu po dužini i izvadite zrna. Zagrejte krem pavlaku sa polovinom šećera i zrnima vanile da provri, pa sklonite s ringle. U činiji umutite žumanca sa ostatkom šećerom i postepeno umešajte vreli krem.
2. Procedite krem kroz finu cediljku i sipajte u posudu za merenje. Uklonite penu sa površine, sipajte u plitke vatrostalne činije, ali ne do vrha već ostavite 1 cm slobodno.
3. Posude sa kremom stavite u dubok pleh. Sipajte vrelu u pleh do polovine činije, stavite u rernu i kuvajte na pari 50 minuta.
4. Kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prekrijte folijom i ostavite da u frižideru najmanje šest sati. Pre posluženja pospite šećerom i kratko grilujte da se šećer karamelizuje.



Izvor: novosti.rs

Nema komentara:

Objavi komentar