nedjelja, 14. veljače 2016.

ČOKOLADNA ČAROLIJA S VIŠNJAMA

Sastojci:
Za biskvit:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 100 g brašna
  • 20 g gustina
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

Za kremu I:
400 g višanja
2 dl vode
4 kašike šećera
4 kašike gustina
Za kremu II:
2,5 dl slatkog vrhnja
100 g crne čokolade
Za kremu III
2,5 dl slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
Za dekoraciju:
4 dl slatkog vrhnja
200 g čokolade
125 g maslaca
Za ogradicu:
100 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Otopiti čokoladu i maslac, pa ostaviti da se malo ohladi.
2. Umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom, te dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i ohlađenu čokoladu.
3. Uliti u kalup, promjera 24 cm, prethodno obloženog papirom za pečenje. Peći na 180 °C 20 minuta. Biskvit vodoravno prerezati na dva jednaka dijela.
Krema I:
1. Višnje pomiješati s 1 dl vode, dodati šećer, te staviti kuhati.
2. Umutiti gustin s 1 dl vode, dodati u višnje, te kuhati dok se ne zgusne.
3. Malo ohladiti, premazati obje kore i ostaviti da se hladi.
Krema II:
1. Umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja i dodati 100 g otopljene crne čokolade.
Krema III:
1. Umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja, te dodati 100 g otopljene bijele čokolade.
Završni postupak:
1. Jednu koru staviti u kalup za tortu, a zatim je premazati kremom od crne čokolade.
2. Nanijeti kremu od bijele čokolade, a potom i drugu koru, tako da krema od višanja bude preko kreme od bijele čokolade. Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Dekoracija:
1. U posudu staviti slatko vrhnje, čokoladu i maslac, pa kuhati na nižoj temperaturi, kako bi se sve rastopilo.
2. Ostaviti da se dobro ohladi i umutiti mikserom 1-2 minute. S ohlađene torte skinuti obruč i premazati je ovom kremom.
Za ogradicu:
1. Narezati papir za pečenje u visini torte i opsega.
2. Rastopiti čokoladu s 2 kašike ulja, staviti u vrećicu za zamrzavanje, probušiti čačkalicom i crtati po papiru.
3. Kada se čokolada malo stegne, papir prilijepiti za tortu, pa pažljivo odlijepiti čokoladu.

Izvor: zenski-magazin.com



Nema komentara:

Objavi komentar