Sastojci:
Ø 350
g cvjetače
Ø 100
g graška
Ø 100
g mahuna
Ø 50
dkg pilećih hrbata
Ø 300
g krumpira
Ø 1, 5
l vode
Ø sol
i papar
Ø peršin
Ø 50 g
maslaca
Ø žlica
brašna
Ø 500
ml mlijeka
Ø 200
ml vrhnja
Ø 2
žumanjka
Ø Kopar
Priprema:
Opranu cvjetaču natrgajte na cvjetove, a oguljeni krumpir
narežite na kockice. Zakipite vodu, dodajte sol, šećer, cvjetaču, krumpir,
mahune i grašak. Povrće kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte
piletinu i još malo prokuhajte. Povrće i piletinu ocijedite, a dio juhe u kojoj
se kuhalo povrće sačuvajte.
2Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, pola
količine vrhnja i sve zajedno kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte kuhano povrće s
hrbatima i kuhajte još oko 5 minuta. Posudu s vrućom juhom maknite s vatre,
umiješajte žumanca, pomiješane s preostalim vrhnjem i s 2-3 žlice juhe.
Izvor: http://dobrahrana.jutarnji.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar