srijeda, 10. veljače 2016.

Juha od graška, mahuna i piletine

Sastojci:

Ø  350 g cvjetače
Ø  100 g graška
Ø  100 g mahuna
Ø  50 dkg pilećih hrbata
Ø  300 g krumpira
Ø  1, 5 l vode
Ø  sol i papar
Ø  peršin
Ø  50 g maslaca
Ø  žlica brašna
Ø  500 ml mlijeka
Ø  200 ml vrhnja
Ø  2 žumanjka
Ø  Kopar


Priprema:

Opranu cvjetaču natrgajte na cvjetove, a oguljeni krumpir narežite na kockice. Zakipite vodu, dodajte sol, šećer, cvjetaču, krumpir, mahune i grašak. Povrće kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte piletinu i još malo prokuhajte. Povrće i piletinu ocijedite, a dio juhe u kojoj se kuhalo povrće sačuvajte.


2Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte mlijeko, pola količine vrhnja i sve zajedno kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte kuhano povrće s hrbatima i kuhajte još oko 5 minuta. Posudu s vrućom juhom maknite s vatre, umiješajte žumanca, pomiješane s preostalim vrhnjem i s 2-3 žlice juhe.



Izvor: http://dobrahrana.jutarnji.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar