srijeda, 10. veljače 2016.

Jednostavan trik da se testenina ne zalepi prilikom kuvanja

Uz ovaj trik imaćete savršeno skuvanu testeninu.
Foto: Guliver/Thinkstock
Testeninu većina nas kuva u šerpi s puno vode, a u vodu je stavljamo tek kada ona proključa.
Međutim, za ukusnu testeninu koja se neće slepiti postoji i jedan drugi način kuvanja u kojem se koristi manje vode, a testenina je brže kuvana što znači da ćete, osim na vodi, uštedeti i na struji. U ovom načinu kuvanja testenine umesto šerpe koristite malo dublji tiganj.
1. Testeninu stavite u prazan tiganj, ulijte hladnu vodu dovoljno da prekrije testeninu i tek zatim uključite ringlu. Zašto je testeninu bolje staviti u hladnu vodu? Zato jer se na taj način testenina neće slepiti.
2. Testeninu povremeno i po potrebi promešajte drvenom varjačom. Zavisno od vrste testenine, vreme kuvanja trajaće 7 do 10 minuta.
Savet plus: Vodu u kojoj se testenina kuvala možete iskoristiti za pripremi sosa za testeninu.
U videu pogledajte trik za kuvanje testenine sa malo vode.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Nema komentara:

Objavi komentar