TIJESTO
- 200 gr šećera u prahu
- 150 gr mljevenih oraha
- 3 kašike brašna
- 2 kašike prezle
- 6 bjelanaca
KREMA
- 700 ml mlijeka
- 250 gr putera
- 250 ml šlaga
- 200 gr šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 2 pudinga od vanilije
- 6 žumanaca
Način pripreme
Bjelance umutititi sa
prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu.
Peći u rerni zagrijanoj na
180 stepeni 20 minuta.
Žumance umutiti sa 200 ml
mlijeka i pudingom. Uspite u ostatak vrelog
mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi pa
umutite puter sobne temperature.
Pola kreme premažite preko
biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite preko svijetle
kreme. Umutite šlag i premažite
po vrhu.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar