četvrtak, 11. veljače 2016.

Krem štangle

Sastojci

TIJESTO
  • 200 gr šećera u prahu
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike prezle
  • 6 bjelanaca
 
KREMA
  • 700 ml mlijeka
  • 250 gr putera
  • 250 ml šlaga
  • 200 gr šećera
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žumanaca

Način pripreme

Bjelance umutititi sa prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu.

Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

Žumance umutiti sa 200 ml mlijeka i pudingom. Uspite u ostatak vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi pa umutite puter sobne temperature. 

Pola kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite preko svijetle kreme. Umutite šlag i premažite po vrhu.




Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar