180 g brašna, 1 kašičica praška
za pecivo, četvrtina kašičice sode bikarbone, 3 kašike kakao praha, 4 jajeta,
180 g šećera, 2 kašike mleka, 3 kašike crvene boje za testo, 1 kašičica belog
sirćeta. Za fil: 300 g krem sira, 400 g seckanih malina, 130 g šećera u prahu,
0,8 dl gustog jogurta. Za preliv: 1,8 dl krem pavlake, 250 g bele čokolade.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte brašno,
prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakao. U drugoj činiji umutite jaja sa
šećerom dok ne dobijete penastu smesu, pa dodajte mleko, boju za testo i sirće.
Zatim postepeno umešajte mešavinu brašna i kakaa i promešajte drvenom kašikom.
Smesu za kolač sipajte u pleh obložen masnim papirom. Pecite 12-15 minuta.
Gotovu koru stavite na vlažnu krpu, odlepite papir. U činiji pomešajte krem
sir, maline, šećer u prahu i jogurt i premažite preko ohlađene kore. Uvijte
rolat i ostavite da odstoji u frižideru oko 60 minuta. U šerpi zagrejte krem
pavlaku do ključanja, sklonite sa ringle, dodajte belu čokoladu i promešajte.
Ostavite da se hladi 30 minuta, pa prelijte preko rolata.
Izvor: novosti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar