utorak, 9. veljače 2016.

Topla čokolada sa kokosom

Foto: Gulliver/Thinkstock
Sastojci:
Za krem:
– slatka pavlaka,
– 2 kašike likera od kokosa,
– vanillin šećer
Za toplu čokoladu:
– 2 dl mleka,
– 3 dl kokosovog mleka,
– 2 kašike kakaoa u prahu,
– 3 kašike zutog šećera,
– pola šolje rendane crne čokolade,
– 2 kašike kokosovog brašna,
– malo soli
Priprema:
Umutite pavlaku, liker i vanilu, a na tihoj vatri prokuvajte mleko i kokosovo mleko. Mleku dodajte mešavinu kakaoa, zutog šećera i čokolade, malo posolite i sve kuvajte dok smesa ne postane glatka i gusta. Sipajte u šolje, pa dodajte umućen krem, pospite kakaom i kokosom.

Izvor: posaljirecept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar