Kora
Fil
- 6 žumanaca
- 150 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice želatina u prahu
- 8 dl slatke pavlake
- 2 šlaga
Umutite belanca dodavajući šećer, dok ne dobijete črvst šam. Zatim polako uz neprestano mešanje dodajte istopljeni margarin. Na kraju, varjačom umešajte brašno i kakao, i masu izlijte u pleh 28x38cm, obložen papirom za pečenje. Koru pecite u rerni zagrejanoj na 200ºC. U međuvremenu, sjedinite žumanca sa šećerom u prahu i kuvajte ih na pari uz neprestano mešanje. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag i podelite na dva dela. U prvi deo dodajte polovinu želatina i otopljenu čokoladu, a u drugi deo preostali želatin i žumanca i takođe polako izmešajte. Ohlađenu koru premažite filom od čokolade, a preko nanesite fil od žumanaca pa kolač prekrijte šlagom. Ostavite ga pre služenja najmanje dva sata u frižideru.
Izvor: http://kuhinja-i-ideje.blogspot.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar