nedjelja, 14. veljače 2016.

PARFE KOCKE

Sastojci :
Kora

  • 6 belanaca
  • 200 g šećera
  • 100 g margarina
  • 120 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
Fil
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice želatina u prahu
  • 8 dl slatke pavlake
Dekoracija
  • 2 šlaga
Priprema : 

Umutite belanca dodavajući šećer, dok ne dobijete črvst šam. Zatim polako uz neprestano mešanje dodajte istopljeni margarin. Na kraju, varjačom umešajte brašno i kakao, i masu izlijte u pleh 28x38cm, obložen papirom za pečenje. Koru pecite u rerni zagrejanoj na 200ºC. U međuvremenu, sjedinite žumanca sa šećerom u prahu i kuvajte ih  na pari uz neprestano mešanje. Želatin prelijte sa 8 kašika vode i ostavite da nabubri.  Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag i podelite na dva dela. U prvi deo dodajte polovinu želatina i otopljenu čokoladu, a u drugi deo preostali želatin i žumanca i takođe polako izmešajte. Ohlađenu koru premažite filom od čokolade, a preko nanesite fil od žumanaca pa kolač prekrijte šlagom. Ostavite ga pre služenja najmanje dva sata u frižideru. 



Izvor: http://kuhinja-i-ideje.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar