nedjelja, 14. veljače 2016.

KENTAKI PILETINA

POTREBNO JE
  • 2 bela mesa, 
  • 2 bataka, 
  • 2 krilca, 
  • 250 g margarina, 
  • 150 g prezli, 
  • 100 g kornflejksa, 
  • 300 g kačkavalja, 
  • biber, 
  • pola kašičice soli, 
  • kašika mešavine začina za piletinu, 
  • 3 dl ulja


PRIPREMA


Pomešajte prezle, rendani kačkavalj, kornflejks, biber i mešavinu začina za piletinu. Margarin otopite. Komade mesa prokuvajte, ocedite i obrišite, umočite u rastopljeni margarin, a zatim ih uvaljajte u smesu s prezlama i kačkavaljem. U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa pecite meso dok lepo ne porumeni.


Izvor: zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar