nedjelja, 14. veljače 2016.

Ledene kocke

Sastojci:
Za koru:
– 5 jaja
– 5 kašika šećera
– 5 kašika brašna
– 3 kašike kakaoa
Za preliv:
– 2 ½ šolje šećera
– 1 ½ šolja vode
Za fil:
– 1 l mleka
– 14 kašika šećera
– 14 kašika oštrog brašna
– 125 g putera

Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 kašike mleka
– 40 g putera
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati kakao, brašno sa praškom za pecivo i na kraju varjačom umešati ulupani sneg.
3. Pripremljenu smesu sipati u podmazan i brašnom posut pravougaoni pleh i peći u zagrejanoj rerni 20 min. na 180°S.
Fil:
1. U dublju šerpu staviti 8 dl mleka sa šećerom da se kuva.
2. Pomešati brašno sa preostalim mlekom, sipati ga u tankom mlazu u proključalo mleko. Uz neprekidno mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Ostaviti da se ohladi, a zatim ga sjediniti sa penasto umućenim puterom.
Preliv:
1. U šerpu sipati vodu i šećer i kuvati nekoliko minuta od momenta ključanja.
Finalni postupak:
1. Vrelim sirupom preliti ohlađenu koru i ostaviti da upije.
2. Premazati koru filom.
3. Čokoladu otopiti sa mlekom i puterom i preliti preko kolača.

Izvor: posaljirecept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar